Welcome Guest

Pages: 1
Copy to Grouping Does Not Work
arandorPostJune 1, 2022, 22:58
Newbie
Posts: 4
Registered:
June 2, 2022, 00:26
Normal topicCopy to Grouping Does Not Work

I created a simple action that is supposed to copy the album title to the grouping field. It appears as though it works in Yate since the grouping field does contain the album title after it is run. However, when I look at it in Music.app the grouping field is still empty.

I opened the tracks in another ID3 editor and the grouping field is empty there as well. However, the work field contains the album title. So Yate is copying the title to the work field even though I told it to copy to the grouping field.

I can find no way to copy the album title to the grouping field. The grouping field in Yate has the correct value, but neither Music.app nor other cross-platform editors show anything in the grouping field.

How can I get this to work?

Thank you

2MR2PostJune 2, 2022, 06:58
Avatar photo
Administrator
Posts: 1891
Registered:
August 23, 2012, 19:27
Normal topicCopy to Grouping Does Not Work

Preferences - Apple Apps - Maximum Grouping-Work Name compatibility. This issue dates back to the release of iTunes 12.5.2.

The main help page (Help>Yate Help) has a topic named Classical Metadata and the Grouping Field which describes the sordid details.

2MR2PostJune 2, 2022, 18:25
Avatar photo
Administrator
Posts: 1891
Registered:
August 23, 2012, 19:27
Normal topicCopy to Grouping Does Not Work

Lots of usage models ... lots of settings 🙂

Pages: 1
Mingle Forum by Cartpauj | Version: 1.1.0beta | Page loaded in: 0.012 seconds.